Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Sokolovská 42/217, Vysočany, 190 00 Praha 9

 

 

Pozvánka na jednání zaměstnavatele se zástupci odborových organizací, dne 20. 8. 2020 od 9:00 hodin ve velké zasedací místnosti vnitrobloku Sokolovská 42/217, Praha 9.

 

Program jednání:

 

1.      Diskuse s GŘ – probrán problém s novými čipovými kartami (identifikační karty). Špatně fungují, musí se vyndávat z peněženek, jezdit jimi po čidlu…zdržuje to… lidé jsou nespokojeni. Podnik hrubě podcenil potřebu funkčních karet nutných pro provoz.
Problém s parkování u metra Kačerov.

 

2.    Flash Report odborní ředitelé – problém s obrovským zpožděním při výluce na Andělu. Vyzval jsem dopravního ředitele, aby zjistil, zda na plánování výluk sedí kompetentní lidé… zpoždění 52minut mezi Újezdem a Andělem je prostě šílené.

Finanční sumář- jízdné se vylepšuje, lidé začali opět platit….
Diskuze o koronaviru, ochraně zaměstnanců a vládních nařízení. Je možné, že od poloviny září dojde opět k vynechání předních dveří pro nástup. 28.8. se zavezou vozovny a garáže a staniční personál metra, rouškami a respirátory. Diskuze o technických záležitostech. Povinnost nosit roušky v MHD vyvolá problémy s veřejností, vzhledem k tomu, že řada lidí je nechce nosit.

 

3.    Kontrola Zápisu č. 9 z PJ ze dne 23. 7. 2020  personální ředitel

Podnik potvrdil v diskuzi, že za krizi Kovid, nic navíc zaměstnancům nedal, nicméně Představenstvo by prý (teď někdy) mělo (možná) projednat určitou odměnu a to za odjezděné hodiny – u řidičů…. Propočítal jsem si to (dle sdělení výše objemu) na 2 tisíce hrubého, nicméně personální nechtěl o výši odměny vůbec diskutovat a diskuzi zastavil... Podle nás jde o porušení práva na projednání s OO. Vedení OO si hold dělá co chce. 
Diskuze o omezení provozu MHD v září… stále je nejasno, nějaké omezení bude (prý). Opět nám nic konkrétního neřekli. Probíral se i sklad oděvů…. Stále problém s nedostatkem zásob. Dlouhodobě problém, není výjimkou, že ze čtyř věcí, nedostane člověk nic. Asi neřešitelná věc.

 

4.      Diskuse –diskuze o oděvech..zase… vedení dává za vinu odborům, že si vymýšlí nesmysly…a zdržuje navezení zásob.

Upozorňuji, že automaty na chlazené jídlo zasekávájí výdej jídla. Jde o zakroucené výdejní dráty… požaduji jiný systém.

Růžička z Ospea chce prozkoumat, kdo má kolik nehod (nezaviněných) a s lidmi co jich měli více navrhuje začít pracovat….

 

 

Přiložené materiály:

·         Flash Report PJ 20. 8. 2020

·         Zápis č. 9 z PJ ze dne 23. 7. 2020_final